בפתח התוכנית התייחסה ד"ר מאיה רוזמן לארוחות החג המתקרבות. "כמה ארוחות חג אפשר לדחוס בשבוע אחד? פסח, ערב חג, החג עצמו, שבת – וזה עוד בלי לקחת בחשבון את כל השאריות ביום שאחרי… אבל אם יש ארוחה אחת שהיא ממש 'מוקש קלורי' – זו כמובן ארוחת ליל הסדר, כי גם לפני שמגיעים בכלל לאוכל – כבר הספקנו לצרוך לא מעט קלוריות מהיין, המצות, והברכות".
אז איך אפשר לצלוח את ערב החג בלי לעלות חצי קילו בלילה אחד?
הנה ארבעה טיפים קטנים אבל אפקטיביים שבאמת עובדים – בתנאי שמיישמים אותם (ולא רק קוראים וממשיכים כרגיל).
ברגע שמתחילה הארוחה העיקרית – לעצור, למלא כוס מים גדולה ולשתות אותה בבת אחת. זה אולי נשמע פשוט מדי כדי לעבוד – אבל מחקרים מראים שמי ששותה כוס מים לפני האוכל אוכל משמעותית פחות – בלי להרגיש שפספס משהו. מים ממלאים את הקיבה, לא עולים שקל, ועושים את העבודה מעולה.
לפני שמתחילים לטעום מכל דבר – קודם כל למלא צלחת ענקית בסלט טרי או לקחת צלחת נוספת לסלט בלבד, אם יש הרבה מנות על השולחן. למה? כי השובע מגיע לאט – ואם תתחילו בירקות שממלאים את הקיבה, הסיכוי שתעמיסו יותר מדי אחרי זה – יורד משמעותית. הירקות גם דלים בקלוריות, עשירים בסיבים, ומתעכלים לאט – מה שאומר: פחות רעב, פחות נשנושים.
במקום לקחת מנות קטנות לאורך כל הארוחה – מלאו מראש צלחת גדולה עם כל מה שאתם מתכננים לאכול. זה נותן שליטה, מוריד את הצורך ב"תוספות קטנות" לאורך הערב, וגם יוצר תחושת שובע בעיניים, וזה נכון גם לגבי מצות – לקחת מראש מצה אחת (שלמה!) ולהשאיר אותה ליד הצלחת לכל הערב. הרבה יותר טוב מלנשנש חתיכות קטנות מהמצה המרכזית – בלי לדעת שבסוף אכלנו שלוש.
אחרי כל ההקדמות, כשהגיע הרגע לאכול – תנו עדיפות לחלבונים - עוף, דגים, ביצים – הם משביעים, תורמים לבריאות, ובעלי ערך תזונתי גבוה, רק אחרי שסיימתם איתם, אם אתם עדיין רעבים – תגיעו לפחמימות. למען האמת – הרבה פעמים בכלל לא תגיעו אליהן.
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.