ד"ר מאיה רוזמן

הלימון שכבש אותי

לפעמים, כל מה שחסר בכריך או בסלט זה לימונים כבושים, שיעלו את הארוחה לגבהים אחרים • ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון ממכר • מתכון לשבת


סוף השבוע כבר כאן, וזו הזדמנות נפלאה ליהנות מנשנוש טעים וממכר, אך מבלי לחוש שהגזמנו עם צריכת הקלוריות. הפעם, חלקה עמנו מתכון ללימונים כבושים שטובים בסלטים, בכריכים, ובינינו, גם על מזלג בלי כלום.

מרכיבים:

  • 6-8 לימונים שטופים היטב
  • 6 כפות מלח גס
  • מיץ מלימונים
  • תבלינים לבחירתכם: עלה דפנה, פלפל אנגלי שלם, גרגירי כוסברה, שן שום קלופה, פלפל חריף 

אופן ההכנה:

  • שוטפים ומחטאים צנצנת זכוכית גדולה (שופכים פנימה מים רותחים ונותנים לה להתייבש באוויר)
  • פורסים את הלימונים לפרוסות דקות 
  • מניחים את הלימונים בצפיפות בצנצנת, ומפזרים על כל שכבה מלח גס
  • מוסיפים את התבלינים 
  • מוסיפים מיץ לימון עד לסוף הצנצנת, ועד שהלימונים מכוסים לגמרי 
  • סוגרים את הצנצנת היטב ומשאירים בטמפרטורת החדר כ־5-7 ימים
  • לאחר מכן, מעבירים ומחכים לפחות שבועיים לפני שאוכלים 

בתיאבון! 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/05/2025
לימונים כבושים
לימונים כבושים  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן
Paris