אבטיח, יותר מכל הפירות, מסמן את בואו של הקיץ. אך האם הוא נחשב לבריא, ומה כדאי לנו לדעת עליו? כחלק מפינת 'חקלאי השבוע', הביאה ד"ר מאיה רוזמן פרטים נוספים על הפרי המתוק והנפלא.
"הגיע הקיץ, אז הנה חמישה יתרונות מדהימים של אבטיח: נכון, כמו בכל הפירות גם באבטיח יש סוכר וצריך לשים לב לכמויות, אבל שימו לב: באבטיח יש פחות קלוריות בהשוואה לפירות אחרים, כך שאפשר לאכול כמות גדולה יותר ממנו – מנת פרי של אבטיח היא 3 כוסות של קוביות אבטיח (כ־300 גרם). כדי לעכב את ספיגת הסוכר מן האבטיח, אפשר לצרף אותו למזון אחר שמכיל שומן או חלבון, למשל הצירוף האהוב של אבטיח עם בולגרית – מושלם מבחינה זו. האבטיח עשיר בסיבים תזונתיים, ולכן מנת אבטיח (3 כוסות) תשביע יותר מאשר שורה של שוקולד למשל, באותו מספר קלוריות האבטיח הוא אחד הפירות העשירים ביותר בליקופן, ואחד מנוגדי החמצון החזקים ביותר שיש, שנלחמים במחלות כולל סרטן, ואף עוזרים למניעת קטרקט".
עוד הוסיפה: "אחוז המים הגבוה באבטיח גורם לכך שהוא יכול להיספר במסגרת הנוזלים היומית שלנו. עוזר להרוות את הגוף, מונע התייבשות, וחשוב למראה הרענן של העור. ולסיום, אחד היתרונות החשובים ביותר שלא ממש מדברים עליו: לאבטיח יש השפעה משתנת, הוא עוזר לנו להיפטר מעודפי נוזלים בגוף, ועוזר להפחתת תחושת נפיחות. עוד בתקופתו הרמב"ם המליץ על האבטיח למטרות אלו וגם לעיכול תקין, ועד היום האבטיח נחשב לאחד המזונות הבולטין בתחום משק הנוזלים בגוף".
"ובאותו עניין – האם מותר לשתות מים אחרי אבטיח", הפריכה ד"ר רוזמן מיתוס חשוב ועתיק יומין. "אין שום בעיה. האבטיח עצמו מעל 90% מים אז להוסיף עוד מים. לא בדיוק ישנה את העיכול או את ה"חומציות" אם היה דבר כזה כאמור, מי שאכל המון אבטיח ואין לו כבר מקום בבטן פשוט אל תשתו אחרי זה, חכו, אבל אין סיבה אחרת מדעית או בריאותית".