פרופ' רפי קרסו הציג תוצאות של מחקר שנערך בטנזניה: "נתנו לטנזנים לאכול תזונה מערבית במשך שבועיים לכאלו שרגילים לאכול אוכל כפרי. כלומר תזונה מבוססת אוכל תעשייתי עתיר קלוריות. שמו לב שיחד עם שינויי התזונה בערים התחילו תופעות של השמנה ומחלות נוספות".
ואיך התבצע המחקר?
"חילקו לשלוש קבוצות - צעירים כפריים שאכלו תזונה כפרית, נתנו להם לאכול תזונה מערבית למשך שבועיים. לקחו צעירים מהערים שאכלו כבר תזונה מערבית ונתנו להם במשך שבועיים תזונה כפרית, וקבוצה שלישית של צעירים עירוניים שהמשיכו לצרוך תזונה מערבית. מסתבר שדיאטה מערבית גורמת לעלייה במשקל במהירות הבזק. הייתה ירידה בפעילות של מערכת החיסון. הם השמינו במשך שבועיים בממוצע של 2.5 ק"ג כל אחד. ולעומת זאת, במקרה ההפוך ראו אחרי שבועיים שמצבם השתפר. האפריקאים שנשארו עם אוכל מערבי, שמספיק ששתו את המשקה המותסס שלהם זה שיפר להם את המערכת".