ד"ר מאיה רוזמן

כדורי עדשים וצ'דר

פינת המתכון: כדורי עדשים וצ'דר – ללא גלוטן, חלבון צמחוני • לדבריה, "מתכון של כלתי נוי, אם תרצו עוד מתכונים חפשו באינסטגרם – 'נוי במטבח'"


היום בפינת המתכון: ד''ר מאיה רוזמן הביאה מתכון לכדורי עדשים וצ'דר – ללא גלוטן, חלבון צמחוני, טעים וקל! 

"מתכון של כלתי נוי, אם תרצו עוד מתכונים חפשו באינסטגרם – "נוי במטבח", סיפרה. 

מצרכים:
כוס קמח עדשים אדומות
1/2 כוס קמח כוסמת / קינואה / קמח אחר ללא גלוטן
3 כפות שמן זית
200 גרם יוגורט יווני בטעם טבעי
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
3/4 כוס גבינת צ'דר מגוררת
לעיטור - תבלין בייגל ( אופציונלי )

הכנה:

מחממים תנור ל190 מעלות, מערבבים את כל המרכיבים למעט הצ'דר והתבלין בייגל עד שתקבל בצק נוח לעבודה. לקראת הסוף כדאי ללוש קצת. מוסיפים את הצ'דר ולשים בידיים רטובות, יוצרים כדורים קטנים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן קלות. מפזרים תבלין בייגל על כל הכדורים. אופים כ15 דקות עד להשחמה קלה.

❣️לגרסה טבעונית - משתמשים ביוגורט סויה בטעם טבעי ובגבינה טבעונית.
❣️במקום תבלין בייגל אפשר להשתמש בשומשום או בעוד צ'דר.
❣️במקום צ'דר אפשר כל סוג של גבינה מגוררת , אבל עדיף אחת עם טעם חזק (ולא למשל, מוצרלה) כי אחרת הטעם של הקמח עדשים דומיננטי מאוד.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/05/2025
כדורי צ'דר
כדורי צ'דר  |  צילום: מאיה רוזמן
Paris