ד"ר מאיה רוזמן

10 דברים שלא ידעתם על גבינה צהובה

32235

חג שבועות בפתח וד''ר רוזמן הביאה את כל היתרונות בגבינה שכולנו אוהבים • לדבריה, "יש הרבה דברים טובים שאולי לא ידעתם עליה"


לקראת חג השבועות, ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על "10 דברים שלא ידעתם על גבינה צהובה". לדבריה, "היא מופיעה כמעט בכל סנדוויץ', נמסה בטוסט כמו חלום, ולמרות שהשמיצו אותה בלי סוף, יש הרבה דברים טובים שאולי לא ידעתן עליה. מוכנות להפתעה?". 

1. רבע מהסידן היומי – בפרוסה אחת!

כן, כן. פרוסה אחת של גבינה צהובה (כ־20–25 גרם) מכילה כמעט רבע מהכמות היומית המומלצת של סידן לנשים! וזה סידן מהסוג שנספג היטב בגוף. לא פלא שזו אחת הדרכים הכי טעימות לשמור על העצמות.

2. יש בה פחות כולסטרול ממה שחשבתן

פעם האשימו אותה בכולסטרול, אבל תראו מספרים: פרוסת גבינה צהובה רגילה מכילה פחות מ־30 מ”ג כולסטרול, בעוד שביצה אחת מכילה פי 10! זה כתוב שחור על גבי אריזה, פשוט צריך לקרוא.

3. צבעים? טבעיים בלבד

הצבע הצהבהב של הגבינה לא מגיע ממעבדה – ברוב המקרים מדובר בצבעי מאכל טבעיים כמו בטא־קרוטן, הרכיב שנותן גם לגזר את צבעו.

4. גבינה דלת שומן ≠ גבינה "פלסטיק"

הבדל של 9% שומן או 28% שומן נשמע דרמטי, אבל תסתכלו ברכיבים – אותה גבינה בדיוק, רק עם פחות שומן. והטעם? עם פרוסה דקה – אפילו לא תרגישו בהבדל.

5. הסידן לא נעלם כשעושים טוסט

הסידן בגבינה לא מתנדף כשהיא נמסה! גם בטוסט לוהט, כמות הסידן נשארת בעינה – אז לא צריך לחשוש מלאכול את הגבינה חמה ונמתחת.

6. 6 גרם חלבון בפרוסה

פרוסה של גבינה צהובה מכילה כ־6 גרם חלבון איכותי, כזה שגוף האדם משתמש בו לבניית שרירים, שיער ורקמות. יופי של תוספת לחביתה או לסנדוויץ'.

7. מלח? הרבה פחות ממה שחשבתן

3 פרוסות גבינה צהובה מכילות פחות מרבע כפית מלח – הרבה פחות ממה שיש ברוב החטיפים המלוחים. במילים אחרות: לא צריך להיבהל.

8. לא כל גבינה צהובה היא גבינה צהובה

הכוונה לגבינות מותכות – הן אולי דומות בצבע ובמרקם, אבל מכילות פחות סידן, יותר מלח ויותר תוספים. עדיף גבינה צהובה רגילה.

9. פיצה? שילוב מנצח

מחקרים הראו ששילוב של גבינה צהובה עם ליקופן מעגבניות (כמו בפיצה!) עשוי לשפר את ספיגת נוגדי החמצון. במילים אחרות: הגבינה לא רק טעימה – היא גם עוזרת לרכיבים אחרים להיספג טוב יותר.

10. לא צריך לוותר – פשוט לדעת לבחור

פרוסה דקה, גבינה עם פחות שומן, שילוב עם ירקות – כל אלו מאפשרים לכן ליהנות מהטעם, בלי רגשות אשמה ובלי לפספס את היתרונות הבריאותיים.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
30/05/2025
גבינה צהובה
גבינה צהובה  |  צילום: אינגרם אימג'
Paris