ד"ר מאיה רוזמן סיפרה כי "המודעות לשילוב חלבון בתפריט מוצדקת, אבל - יש דבר כזה עודף חלבון. כמה צריך ומה נחשב לעודף? ולמה חשוב להקפיד על חלבון? צריכת חלבון מספקת דרושה לבריאות שלנו – לשמירה על מסת השריר, למערכת החיסון, למניעת נשירת שיער, וגם לשריפת הקלוריות – אם התפריט חסר חלבון, אז הגוף מפרק שרירים. ואם יש פחות שרירים – שורפים פחות קלוריות, גם כשיושבים וגם בלילה כשישנים".
כמה צריך? לדבריה, "כמות החלבון הדרושה היא כמעט 1 גרם לכל 1 ק"ג משקל גוף אידאלי (לא סופרים את השומן ואת משקל הגוף העודף). אם עושים ספורט משמעותי אז צריך יותר חלבון. האם עודף חלבון מזיק? מה קורה אם אוכלים כפול ממה שצריך? עודף מזיק בעיקר במקרים הבאים – אם יש מחלות כליה, אם יש לכם סוכרת או נטיה לסוכרת, כי זה משפיע על תפקוד הכליה, אם אתם אנשים מבוגרים, לפי מחקרים, במצבים אלו עדיף פחות חלבון מאשר יותר".
"חבל להעמיס על הגוף שלא לצורך", סיכמה מאיה. "לא חלבון וגם לא מרכיבי מזון אחרים".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.