אחד הפירות האקזוטיים ביותר שניתן למצוא בישראל הוא ללא ספק הפפאיה. אך מה יש באותו פרי מסתורי, ומדוע כדאי לנו לחפש אותו? בפינת 'חקלאי השבוע' סיפרה לנו ד"ר מאיה רוזמן על הפפאיה וסגולותיה.
"במקור הפפאיה היא מדרום מקסיקו ומרכז אמריקה, שם תועדה כבר בתקופת האצטקים והמאיה", אמרה. "במהלך המאה ה־16 הפאפאיה הועברה לפיליפינים ולאזורים טרופיים אחרים, והיום מגדלים אותה באסיה, אפריקה, אוסטרליה וברזיל. מה יש בפנים? האנזים פפאין. פאפאיה מכילה אנזים ייחודי בשם פפאין - חומר שמסייע בפירוק חלבונים ומשמש לריכוך בשר בבישול, וגם בתעשיית הקוסמטיקה - להסרת תאים מתים, לטיפול באקנה ולשיפור מרקם העור. פפאין מופק בעיקר מהפרי הלא בשל ומהקליפה. משחות עם פפאין נפוצות לטיפול ביובש עור, יבלות ופיגמנטציה קלה".
עוד אמרה: "במחקרים נמצא שפפאין יכול גם לסייע בעיכול ולהפחית עצירות. 100 גרם פאפאיה טרייה מכילים כ־43 קלוריות בלבד, ויטמין C – מעל 60 מ"ג (יותר מתפוז), בטא קרוטן (ויטמין A), ויטמין E ו־K, אשלגן, מגנזיום, סידן, כ־1.7 גרם סיבים תזונתיים, אינדקס גליקמי: בינוני (60-65), תלוי במידת הבשלות. הפאפאיה עשירה בליקופן ובקרוטנואידים שקשורים להפחתת סיכון למחלות לב. הפפאין בשילוב עם הסיבים מסייעים בפירוק מזון ובמניעת עצירות בזכות ויטמין C ובטא קרוטן, הפאפאיה תורמת לתפקוד חיסוני תקין. מחקר קטן מצא שתוספים מבוססי פאפאיה עשויים להפחית קמטים ולשפר גמישות עור".
החקלאי עומר נהרי הוסיף: "אני דור שלישי לחקלאות, כל המשק זה משק אורגני. מה שמיוחד בפפאיות - כדי שהן יהיו גדולות אנו עושים הפריה ידנית".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.