והיום בפינת החקלאות: על הערך התזונתי של התפוחים לקראת ראש השנה.
"הם זמינים כל השנה, בכל הצבעים", אמרה והמשיכה: "ותמיד יהיו בסופר ובמקרר. הם נכנסים בקלות לתיק, לא צריכים קירור, לא עושים כל כך לכלוך". עוד הרחיבה: "בתפוח גדול יש בערך 80 קלוריות, לפעמים קצת יותר. כ-20 גרם פחמימות, כ-4 כפיות סוכר, יחד עם סיבים תזונתיים המעכבים את ספיגת הסוכר כלומר מורידים את האינדקס הגליקמי".
ד"ר רוזמן הסבירה כי משמעות הורדת האינדקס הגליקמי היא "שזה יהיה לנו יותר משביע מאשר למשל תמרים, ענבים או פירות עם אינדקס גליקמי יותר גבוה, מאשר אם נשלב את התפוח עם אכילת שקדים, אגוזים, כפית חמאת שקדים או יוגורט. אנחנו מוסיפים לזה חלבון או שומן ומעכבים אפילו עוד יותר את האינדקס הגליקמי", פירטה.
בנוסף, ד"ר רוזמן אמרה כי "בתפוחים יש כמות נמוכה יחסית של ויטמין סי לעומת פירות אחרים. אבל יש בהם פוליפלונים - נוגדי חימצון מאוד חשובים. פעם טענו: 'an apple a day keeps the doctor away', כלומר, 'הם חשובים לבריאות שלנו ואם נאכל תפוח כל יום לא נלך לרופא'. אז עשו מחקר שבדק את הנושא והתשובה הייתה 'לא בדיוק'. האנשים הללו כן היו אצל הרופא, אבל הרגל האכילה לאכול תפוח כל יום הראה שאותם אנשים מקפידים יותר על תזונה נכונה. במיוחד אם התפוח הוא במקום נשנושים אחרים".
המומחית הוסיפה: "מה עם השעווה על הקליפה? הרי אתם לוקחים תפוח, שמים במקרר, אחרי חצי שנה - התפוח נראה כאילו נקנה אתמול. איך זה יכול להיות? אז יש שכבה דקה של שעווה על הקליפה שמונעת איבוד נוזלים ומאריכה את חיי המדף. זו שעווה ממקור צמחי ומאושרת לשימוש במזון. נכון להיום אין מחקרים שמראים שיש בזה נזק. ואפשר להסיר אותה חלקית עם שטיפה קלה עם סבון נוזלי וסקוץ'".
היא הרחיבה גם בנושא הקליפה: "מי שמעדיף יכול לקלף את התפוח. זה לא נכון שמאבדים את הערך התזונתי של תפוח אם מורידים את הקליפה. לא קורה כלום אם מורידים אותה ולא מפסידים סיבים תזונתיים או ערך תזונתי. אין שום בעיה לקלף את התפוח. האם יש הבדל בין תפוח ירוק לאדום בכמות הסוכר? לא. זו אותה כמות סוכר, רק שתפוח ירוק נראה פחות מתוק כי יש בו טיפה יותר חומצה. בפועל זה אותו דבר".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.