ד"ר מאיה רוזמן

רגע לפני השנ"ץ של שישי

מפנטזים על נשנוש טעים ובריא לשישי שבת? • ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לקרקר כוסמין ושומשום שיכניס אתכם לאווירת הסופ"ש • מתכון לשבת


סוף השבוע כבר כאן, וזו הזדמנות נהדרת להכין משהו טעים שלא נוכל להפסיק לאכול, ויעשה לנו תחושה טובה של אוכל בריא על הדרך. ד"ר מאיה רוזמן מצאה את הנשנוש המושלם לסופ"ש - קרקר כוסמין ושומשום. 

מרכיבים:

  • כוס קמח כוסמין מלא
  • כוס ועוד שתי כפות שיבולת שועל מלאה
  • 4 כפות זרעי צ'יה או פשתן
  • חצי כוס שומשום
  • שני שליש כוס תערובת גרעיני דלעת וחמניה קלופים
  • כפית מלח גס אטלנטי 
  • 2 כפות שמן זית
  • 2.5 כוסות מים

אופן ההכנה:

  • לערבב הכל היטב
  • לחלק את הבלילה באופן שווה בין שלוש התבניות ולשטח דק בעזרת כף לריבוע גדול ככל האפשר
  • לאפות למשך 10 דקות ב־150 מעלות, לחתוך ל־20 ריבועים בכל תבנית ולהחזיר לתנור לעוד חצי שעה

בכל קרקר יש 35 קלוריות, 3-4 כאלו מתאימים כארוחת ביניים או ארוחת בוקר בכל דיאטה.

בתיאבון! 

כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/08/2025
קרקר כוסמין ושומשום
קרקר כוסמין ושומשום  |  ד"ר מאיה רוזמן
Paris