שמעתם על טרנד הפייבר בוסט? בפינת 'טוב לדעת', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על המגמה החדשה והמסעירה שהפכה ויראלית ברשת.
"אספר לכם על טרנד הפייבר בוסט - הטרנד הכי חם בעולם הבריאות, ואני ממש בעדו", סיפרה. "מה הוא אומר? תנו עדיפות יומית לסיבים תזונתיים. למה זה יעזור לבריאות ולירידה במשקל? ואיך זה קשור לנפיחות בבטן? ומה זה בכלל סיבים תזונתיים? רכיבי מזון מהצומח שהגוף שלנו לא מפרק. אבל הם עושים עבודה מדהימה במערכת העיכול, באיזון רמות הסוכר בדם, בשובע ובשמירה על משקל תקין. שובע לאורך זמן: עוזרים לאכול פחות בלי להרגיש רעבים. בריאות מערכת העיכול: תורמים למעבר תקין של המזון ומונעים עצירות. בריאות הלב: מסייעים בהפחתת כולסטרול "רע" (LDL). איזון סוכר: מאיטים את קצב עליית הסוכר בדם אחרי הארוחה. חיזוק המיקרוביום: המזון של חיידקי המעיים הטובים. איפה מוצאים אותם? שיבולת שועל, קינואה, לחם מחיטה מלאה (כמעט אין בלחם לבן), אורז מלא (אין באורז לבן), קטניות: עדשים, חומוס, שעועית. ירקות ופירות - בכולם".
בהמשך, הוסיפה: "כמה צריך? ההמלצה הרשמית - מינימום 25 גרם סיבים תזונתיים ביום. אבל אם רוצים באמת למקסם את ההשפעה הבריאותית, כדאי לכוון ל־40 גרם ביום. איך מגיעים לכמות הזו? תפוח בינוני עם הקליפה - כ־4 גרם. כוס ברוקולי מאודה - כ־5 גרם. חצי כוס עדשים מבושלות - כ־8 גרם. חופן שקדים - כ־4 גרם. פרוסת לחם מלא - 3 גרם. שילוב של כמה מזונות כאלה ביום - והגעתם ליעד. איך זה קשור לנפיחות ולמה להוסיף סיבים תזונתיים בהדרגה? הגוף צריך להסתגל. אם פתאום קופצים מצריכה נמוכה להרבה סיבים, עלולים להופיע נפיחות, גזים או אי נוחות בבטן. הדרגתיות בתוספת הסיבים יכולה לעזור להרוויח את כל היתרונות, ולהפחית תחושת נפיחות. אני בעד להקשיב לגוף ואם יש ירק מסוים או קטנית מסוימת שגורמים ספציפית אצלכם לנפיחות. פשוט לא לאכול אותם, יש מספיק תחליפים אחרים ואפשר להגיע לכל הויטמינים שצריך מירקות/קטניות חלופיים".
כתבות בתזונה ובריאות, עצות וטיפים לשיפור אורח החיים ומתכונים נחמדים - הכול בחינם, ישירות אליכם למייל! לחצו כאן להצטרפות.