הרבה פעמים אנחנו מחפשים נשנוש נחמד למלא את החלל, אבל האם יש דבר כזה נשנוש בריא? נכיר נשנוש ממשפחת הקטניות, בעיקר בנוף המזרח תיכוני, שיכול לעשות את כל ההבדל. בפינת 'מנשנשים סדרתיים', הסבירה ד"ר מאיה רוזמן על היתרונות של החומוס, והאם יש הבדל בין חומוס יבש לבין חומוס בשימורים וקפוא?
ד"ר רוזמן פתחה, "בחומוס יש המון חלבון איכותי, הרבה סיבים תזונתיים, שעוזרים למעיים שלנו גם נגד סרטן וגם אינדקס גליקמי כמעט אפס ואז זה מתאים לסוכרתיים לנשנוש. אם אתם לוקחים כוס חומוס אחרי בישול עם מיץ לימון, מלח גס, פלפל שחור וטיפונת שמן זית - זה פשוט נשנוש מושלם ועתיר ויטמין B".
"הוא מכיל את חומר המוצא לסרוטונין שמשפר את מצב הרוח", הוסיפה וציינה: "הרבה אנשים פשוט מתעצלים לקחת גרגרי חומוס יבשים, להשרות אותם כל הלילה, לשטוף אותם מידי פעם, ולבשל כחצי שעה ואז לקרר ולצנן ולאחסן וזה, ואז שואלים מה קורה עם הקפוא והשימורים".
בהמשך דיברה על חומוס קפוא ושימורים: "אין שום בעיה באכילת חומוס קפוא, הוא פשוט יהיה מעט שונה במרקם ובטעם. ההפתעה היא שגם בקופסת השימורי אין שום בעיה. למה? כי השימורים לא מכילים חומרים משמרים. במקרה של החומוס פשוט מעקרים, עושים אותו סטרילי והוא נשמר בקופסת השימורים. תיאורטית יש טיפה באחוזים בודדים ירידה בכמות הויטמינים, כל השאר נותר אותו דבר. אם אתם רוצים, פרט לזה שזה לא טרי, אין בעיה תזונתית".
בסיום, שוחחה ד"ר מאיה רוזמן עם מיכל קדוש ('103fm') ושמעה מול אילו סדרות כדאי לנשנש.