ד"ר מאיה רוזמן

פחמימה של שמחה?

האם פחמימות משפרות את מצב הרוח שלנו כשאנחנו משלבים אותן בתפריט שלנו • ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת המחקר


כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המחקר, והפעם: האם תפריט עשיר בפחמימות תרם לשיפור במצב הרוח? 

לדבריה: "במחקר שפורסם בירחון האמריקאי לתזונה קלינית בדקו האם יש קשר בין סוכרת סוג 2, רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, צריכת פחמימות ותפקוד המוח כולל מצב רוח. במחקר בדקו 25 אנשים בגיל 57 שקיבלו ארוחות בוקר, צהריים ונשנוש ביניים ששונות בכמות הפחמימות וגורמות להפרשה שונה של אינסולין בגוף עקב השפעה על רמות הסוכר בדם.

הוסיפה: "בדקו את התפקוד המוחי וגם את מצב הרוח. על פי התוצאות התפקוד המוחי היה טוב יותר בתפריט דל פחמימות, ושימו לב לא היה לנבדקים מצב רוח טוב יותר (או רע יותר) בעקבות התפריט העשיר בפחמימות".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/05/2023

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פחמימה של שמחה?
פחמימה של שמחה?  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris