רוצים ליהנות מקינוח טעים ומפתיע? וכיצד השילוב המיוחד יוצר מתיקות עמוקה? האזינו ובתיאבון!
מאפינס שוקולד וסלק
החיבור אולי נשמע מוזר, אבל הסלק הוא שורש מתוק עם טעם עמוק שמחמיא לשוקולד גם בצבע, ובדומה לעוגת גזר מוסיף לעוגה עסיסיות נהדרת. את הסלק אפשר לטחון למחית או להשאיר אותו מגורר לקבלת מרקם מיוחד.
80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 סלק גדול (או 2 קטנים - סה"כ 250 גרם)
100 גרם שוקולד מריר מאיכות מעולה שבור לחתיכות
1.25 כוסות (175 גרם) קמח
2 כפיות קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה
רבע כוס שמן חמניות
רבע כוס חלב
רבע כוס סוכר דמררה (או רבע כוס סוכר חום ורבע כוס סוכר לבן)
אפשר כמובן לצפות את המאפינס בשוקולד שהומס עם חמאה או שמנת מתוקה.