המתכון של מיכל - והפעם: מאפינס שוקולד וסלק

רוצים ליהנות מקינוח טעים ומפתיע? וכיצד השילוב המיוחד יוצר מתיקות עמוקה? האזינו ובתיאבון!


  מאפינס שוקולד וסלק

החיבור אולי נשמע מוזר, אבל הסלק הוא שורש מתוק עם טעם עמוק שמחמיא לשוקולד גם בצבע, ובדומה לעוגת גזר מוסיף לעוגה עסיסיות נהדרת. את הסלק אפשר לטחון למחית או להשאיר אותו מגורר לקבלת מרקם מיוחד.

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

1 סלק גדול (או 2 קטנים - סה"כ 250 גרם)

100 גרם שוקולד מריר מאיכות מעולה שבור לחתיכות

1.25 כוסות (175 גרם) קמח

2 כפיות קקאו

1 כפית אבקת אפייה

1 ביצה

רבע כוס שמן חמניות

רבע כוס חלב

רבע כוס סוכר דמררה (או רבע כוס סוכר חום ורבע כוס סוכר לבן)

 

  • 1. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). ממיסים בסיר קטן כפית מהחמאה ומשמנים היטב באמצעות מברשת את השקעים של תבנית המאפינס.
  • 2. קולפים את הסלק ומרסקים אותו למחית במעבד מזון. ממיסים את החמאה והשוקולד ומצננים.
  • 3. מנפים את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה לקערה. בקערה נפרדת, טורפים את הביצה, השמן, הסוכר והחלב.
  • 4. מאחדים את שתי התערובות בבחישה נמרצת עד שמתקבלת בלילה חלקה. מוסיפים את מחית הסלק ואת תערובת השוקולד המקוררת ומערבבים היטב.
  • 5. ממלאים את השקעים בתבנית המאפינס באמצעות כף. אופים כ-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים אך עדיין לחים בפנים. מוציאים מהתנור, מצננים ומחלצים את המאפינס מהשקעים.

אפשר כמובן לצפות את המאפינס בשוקולד שהומס עם חמאה או שמנת מתוקה.

28/12/2012

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris