האם אלון הופך לשף אייל שני? "דג שוחה במים! הוא אוהב תנועה! תתבל אותו בתנועה"

המאזין מתייעץ עם אלון בנוגע לתכנית הריאליטי 'מאסטר שף' שאליה הוא נבחן בימים אלה - אל תפספסו את הטיפים!



הסיבה שביקשתי ממך שתתאר לי את אופן הבישול היא כדי לשמוע איך אתה עומד לתאר את האופן שאתה מבשל, כי זה חלק מאוד מאוד חשוב אם אתה רוצה לעבור לשלב המצולם ב'מאסטר שף', לדעת לדבר ולהתבטא היטב. אז ברור שקודם כל אתה צריך לבשל טעים, אבל אנחנו יוצאים מתוך הנחה שאת זה אתה יודע לעשות. צריך לזכור שתכניות ריאליטי מתבססות על הסיפור המעניין של האדם, סיפור אישי מרתק, אחרת זו בעיה, כי בריאליטי מעדיפים מתמודדים שיש להם סיפור חיים כובש ולא מספיק רק הכישרון. ולכן התכלית של הסיפור חייבת להיות מחוברת לאוכל.

מה יגרום לעוף שלי לחייך?
הסיפור האישי שלך הוא שהאוכל הוא חלק מהשינוי הרוחני של החיים שלך וערכי המשפחה שלך, ואם ישאלו אותך במבחנים מה הקשר - אז תספר את הסיפור האמיתי שלך ותתאר את זה חי וציורי, תספר את הסיפור המלא עם צבעים וריחות כשאתה מחבר זאת לאוכל ולבישול, למשל, תגיד שהאוכל זה המלאך גבריאל שלך ובכל פעם שאתה מבשל אתה מתחבר מחדש לערכי המשפחה ולמקום הזה - זה סיפור מעניין.



דבר שני, אתה מתאר את האוכל מאוד דידקטי וזה לא טוב. זה משעמם. אם אני שואל אותך מהו העוף בשבילך - אז תדבר על העוף כאילו יש לו חיים, התחלת טוב אבל אז נכנסת לפרטים לא רלוונטיים. אתן לך דוגמא לתיאור טוב: אם בקר אוהב לחיות אז עוף אוהב למות, הוא אוהב להיות חרוך, הוא אוהב שכל הטעמים נדבקים בו ולכן אני שואל את עצמי מה יעשה לו טוב ומה יגרום לעוף שלי לחייך...? הנה, בתיאור הזה עכשיו גרמתי לך לחייך, מה שאומר שתגרום גם לבוחנים של התכנית לחייך. אתה חייב תיאור מרתק וציורי של אופן הבישול שלך כדי להיות מעניין, אל תיתן לי תיאור יבש של אופן ההכנה. אז אם אתה רוצה לקחת את הבישול שלך לחגיגה האמנותית הזו, תבנה את הסיפור שלך באופן מרתק, מה העוף אוהב ללבוש, איך הוא אוהב להתקלח, באלו קרמים הוא אוהב להתמרח ובאלו בשמים הוא אוהב להתבשם... תן תיאור מעניין!

תיאור מעניין וציורי
אם אתה רוצה לקחת את הבישול שלך לחגיגה האמנותית הזו אז אתה צריך לבנות את הסיפור שלך. תתחיל מהסיפור האישי - איך הבישול לקח אותך לתוך הרוחניות ואיך בכל פעם כשאתה נוגע באוכל אתה מתחבר מחדש לערכי המשפחה, לערב שבת, ליהדות, שהבישול הוא המלאך הקטן שלך - כי זה הסיפור המעניין שלך. ואחר כך כשאתה מתאר את האוכל אז כל הזמן תחשוב על הזווית המעניינת והציורית, אתן לך עוד דוגמא לבישול של דג - הדג בא מהים והדג אוהב לשחות, לכן הדג צריך להיות בתנועה מתמדת ואתה חושב כל הזמן בבישול איך לשמור על התנועתיות שלו, אז תתאר את הזרם, את המערבולות ואת החגיגה בבישול שלו, כי דג אוהב ים פתוח וכחול ועמוק וכו' וכו' וכו' - כי אם זו הזווית שלך אתה חייב ללכת אתה עד הסוף.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/10/2013

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris