לקראת חג המנגלים אולגה מנפנפת במספר טיפים חשובים לכל אוהבי הבשר - האזינו!

אולגה מסבירה על כל סוגי הבשר - מה מומלץ לעשות על האש וגם להצליח לשמור על הבריאות? "כל סוגי הקבב שאנו קונים בדרך כלל מכילים הרבה שומן"


 

מהיכרות מוקדמת עם האהבה של הישראלים והיהודים בכלל לאוכל, אני מבינה שאתם בטח כבר מכינים את כל מה שצריך למנגל של יום העצמאות. אני לפעמים חושבת שאנחנו אולי צריכים לעבור מוטציה בגנים בשביל שיהיה שינוי בהרגלי האכילה שלנו. נדמה לי שיש משהו במודעות הכללית הפנימית והאוניברסאלית של היהודים, אולי בגלל החיים הקשים שהיו לעם היהודי בהרבה מאוד תקופות. האוכל אצלנו הופך להיות  לעיתים להיות סוג של פטיש, סוג של משהו שאנחנו עושים ממנו הרבה מעבר למה שהוא באמת וזה ניכר במיוחד בחגים. בגלל שביום שלישי נקיים את הברביקיו המסורתי של יום  העצמאות אני רוצה לדבר איתכם על איך אפשר לעשות אותו בצורה יותר בריאה, בצורה שהוא יהיה גם טעים וגם לא מזיק. אני רוצה לתת לכם כמה עצות ואני בטוחה שמי שייקח את זה ייהנה. הבשר כמזון הוא מאוד חשוב מבחינתי והוא מזון שנותן לנו הרבה. יש אנשים שלא אוכלים בשר מסיבות אידיאולוגיות, אתיות, מצפוניות ואחרות אליהם זה כמובן לא שייך. יום העצמאות יהיה מפגן לאוהבי בשר ואת הבשרים צריך לדעת לבחור.

את הבשר בוחרים בעיקר לפי כמות השומן שהוא מכיל כי מה שכנראה הכי מזיק בבשר שהוא טרי או קפוא זה כמות השומן שיש בפנים. אני תמיד ממליצה לקחת בשר טרי או קפוא ולא בשר מעובד כי בשר מעובד הוא בשר שיש בו אלמנטים מאוד לא בריאים ופרו סרטניים. בבשרים שהם טריים או קפואים (ואני מזכירה את שניהם באותה שורה, כי מבחינתי הם אותו דבר) אתם צריכים לשים לב לעניין השומן.

טיפים מועילים לבחירת בשר בריא:

הודו - בשר הודו הוא בשר מדהים, בשר רזה מאוד חוץ מהכנפיים בהם יש מלא עור שקשה להוריד (אפשר אם רוצים, אבל בדרך כלל אנשים לא רוצים בגלל שזה קשה). בבשר ההודו יש הרבה ברזל, B12, אבץ ועוד. זה בשר מאוד טוב אבל משום מה בישראל הוא נחשב לא טעים ויבש למרות שלמשל בחג ההודיה של האמריקאים ההודו הוא ה"מלך" של השולחן. תיקחו את זה בחשבון. אפשר לעשות ממנו קציצות וקבבים וסטייקים, ובעצם כל מה שאתם רוצים.

עוף - בשר עוף הוא בשר מצוין,  אבל קחו בחשבון שירך של עוף הוא מאוד שמן גם כשמורידים ממנו את העור כי יש ממש שומן בין השרירים של הירך. לעומת זאת שוקיים וחזה הם בשר נפלא ממנו אפשר לעשות מה שרוצים ואיך שרוצים - כיף.

בקר - בשר בקר מתחלק בצורה מאוד ברורה לבשר שמן ובשר רזה. אם תשימו לב תראו שבאטליז או בסופר יש ציורים של בקר והוא מחולק למספרים. מ-11 ומעלה מדובר בבשר מאוד רזה. נכון שהוא גם בשר יקר כמו סינטה ופילה שייטל שהם בשרים יקרים, אבל החלקים האלו הם גם רזים מאוד ואיכותיים מאוד ואפשר לאכול אותם פעם ב... בטח ביום העצמאות.

לעומת החלקים האחוריים של הבקר החלקים הקדמיים הם יותר שמנים. אני אתן לכם דוגמא, בצלעות למשל יש בין 17%-40% שומן, המון שומן. באנטריקוט רגיל שבוחרים אותו לא עם הרבה מאוד שומן יש בסביבות 18% שומן. לעומת זאת בסינטה או פילה שייטל יש 4%-5% שומן כמו בעוף ובהודו אז תבחרו בעצמכם. נכון שזהו בשר יקר אבל גם אנטריקוט הוא בשר יקר, זה בערך אותו מחיר ולעשות סינטה טובה על האש זה מדהים וטעים. מלח פלפל ונגמר הסיפור, והנה יש לכם גם אופציה כזאת.

כבש - בשר כבש הוא שמן בכל החלקים שלו, אני לא הייתי קונה אותו, יש שומן בין התאים. זה עניין של החלטה, אם אוכלים פעם בשנה כבש זה לא נורא אבל אני רוצה שתדעו את העובדות, מה שתעשו איתן תלוי בכם.

בשר מעובד - דברים קנויים כמו קבבים והמבורגרים בדרך כלל מכילים הרבה מאוד שומן בגלל שזה יותר טעים וגם יותר זול למי שמייצר אותם. אתם בעצם מפרנסים את אלו שמייצרים בשבילכם את כל הבשר הטחון הזה, שהוא בדך כלל מאוד שמן. את אותם המאכלים אתם יכולים להכין לבד גם מאותם החלקים שהם פחות שמנים. אפשר לערבב בשר פחות שמן עם הודו ועוף, לא מרגישים את התוספת הזאת ויש פחות שומן.

תוספות:

דבר מדהים שאני מציעה לכם לעשות על המנגל - לקחת ירקות: בצל, עגבניות, פלפלים, קישואים, חצילים, פטריות, ולמעשה איזה ירקות שאתם רוצים, ולשים אותם על הרשת ליד הבשר, הם סופגים את הטעם של הבשר וזה טעים בצורה שאי אפשר לתאר.

   - לא לקנות פיתות.

   - מנות אחרונות תשאירו בחנויות.

אם תפעלו לפי כל העצות האלו יהיה לכם יום עצמאות שמח, חגיגי וטעים, ועם פחות נזק בריאותי.

בתיאבון!

02/05/2014

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


Paris