גבי גזית

מפת הרזון

מחקר חושף: באיזו עיר בישראל מתגוררים התושבים הכי רזים?


הדיאטנית הקלינית איילת קלטר אמרה לענת דוידוב: "הסקר של קופת חולים על הרזיה בערים שונות הזוי. חייבים להפריד בין המשקל שלנו לבריאות. צריך לאפשר לכולם לאכול בריא ולעשות כושר, בלי קשר למצב הכלכלי. "לדבר על חנוכה כחג הקלוריות וההשמנה זה מגוחך"

מחקר חדש חושף את מפת ההרזיה בישראל ומחלק אותה לפי ערים, מין ומצב סוציו-אקונומי. איילת קלטר, דיאטנית קלינית ומנהלת המרכז "שפת האכילה" טענה בראיון לענת דוידוב ב-103FM: "קצת הזוי שקופת חולים בוחרת לפרסם סקר כזה ולחשוף אותו כל כך הרבה בתקשורת. מראים לנו מה היום קורה, אבל לא איך אותם אנשים הרזו ואיך הם עלו במשקל. הרי כמעט כל מי שיורד במשקל, בסוף מעלה אותו, אז את מי זה מעניין. אנחנו לא באמת מצליחים להרזות את האנשים ולשמור אותם רזים ולא מציגים לנו אנשים שהצליחו לאורך שנים לשמור על משקלם. לדבר על חנוכה כ'חג הקלוריות וההשמנה זה מגוחך'. מותר לאכול הכל וככל שמגוון האוכל הבריא יהיה פרוס בפני כולם, הם יוכלו לאכול אותו"..

"אנחנו עוסקים ברזון או בבריאות?", שאלה קלטר בהתרסה, " חייבים להפריד בין המשקל שלנו לבריאות שלנו, אחרת כל הזמן נהיה באותו הלופ. משרד הבריאות וקופות החולים, במקום להתעסק בקידום בריאות, מתעסקים בקידום החולי ובכאילו מניעת החולי. במקום לקדם מצב שכולנו נוכל לצרוך אוכל בריא בלי קשר למצב כלכלי, נלחמים באוכל הלא בריא. לאפשר לכולם לקנות אוכל בריא יהפוך אותנו למדינה הרבה יותר בריאה מאשר העיסוק בהרזיה".

"מי שמצבו הסוציו-אקונומי נמוך, לא יכולי לאכול אוכל בריא ולהיות בריא כמו מי שכן יכול לאכול אוכל בריא, אבל זה לא שייך בהכרח למשקל הגוף", הדגיש קלטר. "חשוב להפריד בין לאכול בריא ולעשות כושר לבין ירידה במשקל. כי אדם יכול לאכול מאוד בריא ולהיות בכושר גופני טוב ועדיין לא להיות רזה, כי משקל הגוף שלנו בעיקרו מושפע מנטייה גנטית. אם מחפשים בריאות, בואו נעזור לאנשים לאכול בריא ולהיות בכושר".

"בסקר הראו שנשים סובלות מעודף משקל יותר מגברים ושהנטייה הזו עולה עם הגיל. ברור שהיא תעלה עם הגיל, כי אישה בגיל המעבר יש לה יותר עליית משקל בגלל שינויים הורמונאליים", הסבירה קלטר. "אנחנו יודעים גם שלאנשים מבוגרים מאוד, עודף משקל מהווה עבורם גורם הגנה. כמו כן לאנשים רזים שמתאשפזים כתוצאה ממחלות כרוניות, כמו חולי לב כרוניים, יש עלייה בסיכוני תמותה. כלומר חולי לב כרוניים עם השמנה קלה ולא מסוכנת, סיכויי התמותה שלהם באשפוז נמוכים יותר. זה נקרא 'פרדוקס ההשמנה' ולא כל הסיבות לכך ידועות, אבל אי אפשר לעשות את האבחנה החותכת ששמן זה חולה ורזה זה בריא".

25/12/2016

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


אילוסטרציה
אילוסטרציה  |  (צילום אילוסטרציה: ingimage)
Paris