הקיץ כבר כאן ואנשים שותים משקאות קלים ומוגזים יותר מתמיד. ד"ר מאיה רוזמן מסבירה מהם הנזקים הבריאותיים של המשקאות המוגזים - האזינו
"די לשים לב לרשימת הרכיבים בכדי להבין את הסיבה מדוע לא מומלץ לשתות משקאות מוגזים. בקולה לדוגמא, יש מים עם עוד שישה מרכיבים. בפחית קולה יש כשבע כפיות סוכר, בחצי ליטר יש עשר כפיות סוכר. הסוכר עצמו אף הוא אינו סוכר בריא מכיוון שהוא מורכב מסירופ תירס המקפיץ את הסוכר בדם ועלול לגרום להשמנה. זהו סוכר שאינו מפיק לגוף דבר מלבד אנרגיה. בנוסף לכך הקולה מכילה פחמן דו חמצני שעלול לגרום לתחושת נפיחות וכאבי בטן. מלבד הסוכר והפחמן הדו חמצני, קיים בקולה צבע מאכל קרמל המופק מחימום סוכר יחד עם אמוניה. הוא מזיק למערכת החיסון ומפחית את ספיגת קבוצת ויטמינים B. עוד יש בקולה חומצה זרחתית המזיקה לשיניים ולמאזן המינרלים בגוף המוציאה את הסידן מהגוף ועלולה לגרום לנזק לעצמות, בייחוד לאנשים שעוסקים בפעילות גופנית. בקולה אף לא מפורטים אילו חומרי טעם וריח נמצאים בבקבוק ומכילה כמות גדולה מאד של קפאין המעורר וגורם לעומס עבודה בכבד. קולה דיאטתית ללא סוכר חוסכת את הקלוריות אך הממתיקים בה נחשבים למסרטנים ועלולים להזיק לראייה ולמוח".
עריכה: איתמר זיגלמן