אילה חסון שוחחה בתוכניתה עם השף חיים כהן שמסעדתו באמסטרדם זכתה בכוכב מישלן: "תרבות קולינרית היא לא מילה גסה"
כבוד לשף חיים כהן. המסעדה שהיה חלק מהקמתה באמסטרדם ובנה לה את התפריט זכתה השבוע בכוכב מישלן ראשון. בראיון לאילה חסון סיפר השף על התחושות בעקבות הזכייה ועל הבעייתיות בענף המסעדנות בישראל: "זו אינה מסעדה שלי אך אני בניתי בה את התפריט והקונספט, הכבוד הוא גדול מאוד עבורי, חברו לעסק הזה רק ישראלים. השף אורי גלר היה גם השף במסעדה שלי במסעדה 'יפו-תל אביב', הוא הביע נכונות להקים את המסעדה באמסטרדם, לקח את משפחתו ועבר לגור שם. הוא היה חלק חשוב מאוד בהקמת העסק. כיום אורי גלר עבר למסעדה אחרת באותו מלון יוקרתי באמסטרדם. האוכל באמסטרדם מאוד מזכיר את ישראל, הכוכב הזה שקיבלנו שייך לקולינריה ממנה אנחנו צמחנו פה בארץ. הקולינריה הישראלית מקבלת בימים אלו המון כבוד בחו"ל. מצד שני אנחנו נמצאים בימים קשים במסעדנות בישראל, ישנה רגולציה קשה על המסעדות הכוללת מס העסקה על עובדים הזרים ועוד. רשות המיסים לא גבתה את המס שש שנים וכעת דורשת אותו רטרואקטיבית. ח"כ גפני וח"כ כחלון היו הראשונים שהרימו את הכפפה בניסיון לעזור לנו. כוכבי מישלן מקבלים במדינות שיש בהן תיירות, אי אפשר להתבסס על קהל מקומי בלבד. תרבות קולינרית היא לא מילה גסה".
עריכה: איתמר זיגלמן