בכל שבוע ד"ר מאיה רוזמן מביאה עבורכם את פינת המיתוס, והפעם התוסף מונוסודיום גלוטמט:
"מונוסודיום גלוטמט, או בקיצור MSG, הוא בעצם מלח של חומצה גלוטמית שהיא אחת מן החומצות שמרכיבות את החלבונים בטבע", מסבירה ד"ר מאיה, "את ה-MSG שיש באבקות מרק או חטיפים למשל, מפיקים בדרך כלל באופן תעשייתי. בחלק מן האנשים, MSG גורם לעליה מהירה בדופק, הזעה, רעד קל, כאבי ראש,בלבול וחרדה, ובחילות, מה שנקרא בעבר 'תסמונת המסעדה הסינית'".
לבסוף עם כל השם הרע שיצא לתוסף מעדכנת ד"ר רוזמן כי: "המחקרים בשנים האחרונות הובילו לכך שחומר זה הוגדר כבטוח לשימוש בכמויות קטנות, ההנחיות הם להימנע מצריכת כמויות גדולות על קיבה ריקה. למרות זאת, יצא למונוסודיום גלוטמט שם רע, ובמוצרים מסוימים מדגישים במפורש "ללא מונוסודיום גלוטמט" בגדול על האריזה כדי לציין יתרון בריאותי על מוצרים מתחרים".