ד"ר מאיה רוזמן

מהו המיתוס על לחם ללא גלוטן?

האם בלחם ללא גלוטן יש פחות קלוריות? • פינת המיתוס


היום בפינת המיתוס, האם בלחם ללא גלוטן יש פחות קלוריות? 

"בדיוק ההיפך", מציינת ד"ר רוזמן, "הגלוטן, חלבון החיטה, אחראי להדבקת מרכיבי הבצק כך שהאויר שנוצר בזמן התסיסה לא משתחרר ותורם להתפחת המאפה. כשאין גלוטן המאפים דחוסים יותר מבדרך כלל, כבדים יותר, ומכילים יותר קלוריות במאה גרם. בדרך כלל גם פחות סיבים תזונתיים", סיכמה.  

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/11/2019

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris