כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לעוגת קוקוס ומוס שוקולד כשרה לפסח - ובכל פרוסה רק 114 קלוריות.
המצרכים לעוגה:
5 חלבוני ביצה
5 כפות סוכר
כוס קוקוס
המצרכים למוס:
שמנת מתוקה לקצפת
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות שוקולד למריחה
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד שמתקבל קצף יציב, מוסיפים בהדרגה ובתנועות קיפול את הקוקוס.
שוטחים על תבנית עגולה המרופדת בנייר אפיה משומן, ואופים בחום 170 מעלות כחצי שעה.
מוציאים מהתנור ומצננים, מעבירים לצלחת הגשה ומפרידים מנייר האפיה.
אופן הכנת המוס:
מקציפים את השמנת עם האינסטנט פודינג, לאחר שמתקבלת קצפת יציבה מוסיפים את השוקולד למריחה, ומקציפים במהירות נמוכה עוד כ-10 שניות עד שהשוקולד והקצפת מתאחדים.
מורחים את המוס על תחתית הקוקוס, מעטרים בשבבי קוקוס, ומצננים.
מקבלים 16 פרוסות, 144 קלוריות בפרוסה בלבד!