כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם צריכת שקדים מסייעת להפחית את רמות הכולסטרול הרע בגוף?
"בשקדים יש 50% שומן, יש בהם כמות עצומה של ויטמין E שהוא נוגד חימצון חשוב, הרבה ברזל, מגנזיום, אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, אבץ שדרוש למערכת החיסון ולפוריות, וגם סידן. בקיצור, מדובר ב'מזון על'.
במאה גרם שקדים יש כמעט 600 קלוריות, ולכן מנת נשנוש בזמן דיאטה צריכה להיות 20 גרם, כ-15 שקדים.
במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקאי לתזונה קלינית, בדקו כיצד צריכה של 30 שקדים ביום משפיעה על רמות הכולסטרול הרע בדם, ועל השומן בכבד. 51 משתתפים צרכו כל יום כ-30 שקדים במשך 6 שבועות, ו-56 משתתפים אחרים צרכו נשנושים אחרים.
על פי התוצאות, צריכת השקדים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול רע".