במחקר שפורסם החודש בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו האם הסיכון להשמנה בעקבות התנהגות – הוא גנטי. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה כי בדקו את התנהגות האכילה של כמעט 4,000 זוגות תאומים בגיל 37-31, ועד כמה זה קשור לסביבה שבה הם גרים, לגנטיקה, וגם למשקל שלהם. "ומה הם מצאו? שהחשק לנשנש בין הארוחות ולעתים תכופות, הוא תורשתי", סיפרה, והוסיפה: "המלצת החוקרים היא להתמקד יותר בהרגל תורשתי זה ולשנות התנהגות אכילה, מאשר בדברים אחרים שקשורים להרזייה".