103FM
103FM
האזנה לשידור החי
עכשיו בשידור
ד"ר מאיה רוזמן

לביבות חמות ומתוקות

לכבוד חג החנוכה, סיפרה ד"ר מאיה רוזמן על מתכון מיוחד ללביבות בטטה: "הבטטה עשירה בוויטמין A, משביעה לאורך זמן ועדיפה גם לחולי סוכרת"


כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללביבות בטטה, במיוחד לכבוד חג החנוכה. ד"ר רוזמן סיפרה על יתרונותיה התזונתיים של הבטטה, שעשירה בוויטמין A החשוב למערכת החיסון, האינדקס הגליקמי שלה נמוך יותר מאשר של תפוחי אדמה וזאת למרות שיש בה יותר סוכר, היא משביעה לזמן ארוך יותר וגם עדיפה במקרים של סוכרת.

רשימת המצרכים:

1 ק"ג בטטה

150 גרם בולגרית 5%

גבעול בצל ירוק קצוץ

2 ביצים

2 כפות קמח (ללא גלוטן)

חצי כפית אבקת אפייה

אבקת שום גבישי

פלפל שחור

אופן ההכנה:

אין צורך לקלף את הבטטות! חוצים את הבטטות לאורך ומסדרים על תבנית התנור כשהקליפה כלפי מעלה. מרססים בספריי שמן ואופים כ-40 דקות עד שמתרכך.

מסירים את הקליפה, מועכים לפירה, מוסיפים את שאר החומרים.

מסדרים לביבות על נייר אפייה, מרססים בספריי שמן ואופים ב-170 מעלות למשך כ-20 דקות.

מקבלים 18 לביבות - בכל לביבה רק 77 קלוריות. שתי לביבות כאלו יחד עם מנת חלבון וסלט יכולות להוות ארוחת דיאטה.

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
11/12/2020
הישארו מעודכנים

מתכון ללביבות בטטה
מתכון ללביבות בטטה  |  צילום: ד"ר מאיה רוזמן