כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון ללביבות בטטה, במיוחד לכבוד חג החנוכה. ד"ר רוזמן סיפרה על יתרונותיה התזונתיים של הבטטה, שעשירה בוויטמין A החשוב למערכת החיסון, האינדקס הגליקמי שלה נמוך יותר מאשר של תפוחי אדמה וזאת למרות שיש בה יותר סוכר, היא משביעה לזמן ארוך יותר וגם עדיפה במקרים של סוכרת.
רשימת המצרכים:
1 ק"ג בטטה
150 גרם בולגרית 5%
גבעול בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 כפות קמח (ללא גלוטן)
חצי כפית אבקת אפייה
אבקת שום גבישי
פלפל שחור
אופן ההכנה:
אין צורך לקלף את הבטטות! חוצים את הבטטות לאורך ומסדרים על תבנית התנור כשהקליפה כלפי מעלה. מרססים בספריי שמן ואופים כ-40 דקות עד שמתרכך.
מסירים את הקליפה, מועכים לפירה, מוסיפים את שאר החומרים.
מסדרים לביבות על נייר אפייה, מרססים בספריי שמן ואופים ב-170 מעלות למשך כ-20 דקות.
מקבלים 18 לביבות - בכל לביבה רק 77 קלוריות. שתי לביבות כאלו יחד עם מנת חלבון וסלט יכולות להוות ארוחת דיאטה.