ד"ר מאיה רוזמן

מה עושים עם הצ'יה?

המאזין שמע על הערכים התזונתיים החיוביים של זרעי הצ'יה: "אני לא יודע מה לעשות עם הגרגירים, ומהו המינון לאדם מבוגר"


ד"ר מאיה רוזמן הסבירה למאזין אודות הצ'יה ועל היתרון המרכזי שלה - אומגה 3. "הצ'יה מכילה בכפית אחת יותר אומגה 3 מאשר במנה של דג סלמון. אפשר להוסיף כפית אחת ליוגורט, לסלט או לדייסת שיבולת שועל. אפשר גם להכין דברים אחרים. פעם הכנתי פודינג צ'יה". 

עוד הוסיפה: "יש הטוענים שמצ'יה שמותפחת במים, שיותר קלה לעיכול, ייספג יותר אומגה 3, ויש הטוענים גם שמצ'יה טחונה ייספג יותר אומגה 3. בגלל שהיא מכילה כל כך הרבה אומגה 3, אני חושבת שזה קצת פחות משמעותי כי עדיין תיספג כמות מאוד יפה של אומגה 3".

בהמשך השיחה תהה המאזין מדוע תירס לא מתעכל בגוף. ד"ר רוזמן השיבה: "הוא כמעט לא מתעכל כי אנחנו לא לועסים אותו טוב. גם אפונה עדינה יכולה לא להתעכל בגלל הקליפה הסיבית". בהמשך התייחסה לערך התזונתי של התירס: "יש בו הרבה מאוד סיבים טובים למערכת העיכול. יש גם כמות גדולה של פחמימות, זה הרוב. ואם אתה אוכל מקופסת שימורים, אז יש גם כמות נתרן, אבל לא גדולה. בגרעיני תירס יש גם הרבה מאוד אשלגן, ברזל וקצת מגנזיום. פחמימה לא רעה דווקא".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/12/2020

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris