קוסקוס זה טעם של בית, במיוחד כשיודעים לעשות אותו כמו שצריך, ועכשיו זה רישמי- האו"ם אישר את הקוסקוס כמורשת תרבותית. שף אבי לוי ממסעדת 'המוציא', התייחס לכך, "קוסקוס זה סולת, ואת הסולת צריך לפתוח שלוש פעמים, ובפעם השלישית, מעלים את זה על מסננת, ובאידוי ארוך מאוד, בתהליך של שלוש שעות", סיפר על שלב הבישול המורכב, "משנה לשנה אני לומד בנסיעות שלי למרוקו, ואני רואה את התרבות השונה של הקוסקוס - אבל בסופו של דבר אם אנחנו מרכזים הכל לדבר אחד, זה את הכבוד שנותנים להכנה של המאכל המדהים הזה".