כמדי שבוע, ד"ר מאיה רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: מתכון לממולאים עם קוסקוס כרובית, שניתן להכין עם עלי חוביזה (חלמית) או עם כרוב.
אופן הכנת העלים:
אם בחרתם להכין את הממולאים עם עלי חלמית - יש להשרות אותם במשך 2 דקות במים רותחים, לשטוף במים קרים להפסקת הבישול, ואז למלא.
אם בחרתם להכין את הממולאים עם כרוב - יש לשים 10 עלי כרוב בסיר עם 2 כוסות מים ולהרתיח למשך כמה דקות, עד שהכרוב יתרכך.
אופן הכנת המילוי:
שמים במעבד מזון את המרכיבים הבאים: חצי כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים, גזר פרוס, קצת עלי פטרוזיליה, כוסברה, חצי בצל, כמה שיני שום ותבלינים - כורכום, כמון, פפריקה, מלח, פלפל שחור, פלפל חריף.
מפעילים את המעבד וטוחנים את הירקות.
מוסיפים ביצה ומפעילים לדקה נוספת.
ממלאים כל עלה כרוב בכף גדושה של המילוי.
מקפלים ומסדרים במחבת גדולה או בתבנית התנור.
מערבבים עגבניות מרוסקות מתובלות (או ברוטב עגבניות לשקשוקה) עם קצת מים רותחים, שופכים על הממולאים כך שיכוסו ברוטב.
מכסים, ומבשלים או אופים כחצי שעה ב-180 מעלות.
אפשר לאכול את כל 10 הממולאים במקום ארוחה - אם יש לכם מקום בבטן! בתיאבון :)