שיבולת שועל ללא גלוטן האם היא גם דלה בקלוריות? ד"ר מאיה רוזמן השיבה, "כדאי לדעת שבשיבולת שועל אין גלוטן. היא דגן שדומה מאוד במראהו לחיטה, אבל אין בה גלוטן. בגלל תנאי האחסון וההובלה של שיבולת השועל, שמתבצעים יחד עם חיטה, שיבולת השועל עלולה 'להזדהם' בגלוטן, ולכן אם יש צליאק עדיף לקנות את שיבולת השועל שכתוב עליה במפורש 'נקייה מגלוטן' או 'ללא גלוטן' ואז בטוחים שהיא גדלה, אוחסנה והובלה בנפרד לגמרי מן החיטה, ובוודאות אין בה גלוטן".
"מבחינת הקלוריות, אין שום משמעות לנוכחות הגלוטן – זה בדיוק אותו מספר קלוריות כמו כל שיבולת שועל, כפי שכל קמח ללא גלוטן מכיל גם הוא כמות קלוריות זהה לקמח עם גלוטן, וכמו שלחם ללא גלוטן יכיל אפילו יותר קלוריות מלחם רגיל", המשיכה והסבירה, "המונח 'גמילה מגלוטן' כשיטת דיאטה עלול לבלבל ולגרום לחשוב שמזונות עם גלוטן מכילים יותר קלוריות, בעוד ההיפך הוא הנכון – מוצרים ללא גלוטן שמכילים תחליפים לקמח, כמו קמח שקדים, עלולים להיות משמינים יותר".
"חלק קטן מן האנשים שיש להם צליאק נמצאו רגישים לחומר אחר שיש בשיבולת השועל, ולאותם אנשים בלבד כדאי להימנע ממנה".