שיבולת בשדה

האם שיבולת שועל ללא גולטן היא דלת קלוריות? לא בהכרח • ד"ר מאיה רוזמן, סופרת קלוריות בפינת המיתוס


שיבולת שועל ללא גלוטן האם היא גם דלה בקלוריות? ד"ר מאיה רוזמן השיבה, "כדאי לדעת שבשיבולת שועל אין גלוטן. היא דגן שדומה מאוד במראהו לחיטה, אבל אין בה גלוטן. בגלל תנאי האחסון וההובלה של שיבולת השועל, שמתבצעים יחד עם חיטה, שיבולת השועל עלולה 'להזדהם' בגלוטן, ולכן אם יש צליאק עדיף לקנות את שיבולת השועל שכתוב עליה במפורש 'נקייה מגלוטן' או 'ללא גלוטן' ואז בטוחים שהיא גדלה, אוחסנה והובלה בנפרד לגמרי מן החיטה, ובוודאות אין בה גלוטן".

"מבחינת הקלוריות, אין שום משמעות לנוכחות הגלוטן – זה בדיוק אותו מספר קלוריות כמו כל שיבולת שועל, כפי שכל קמח ללא גלוטן מכיל גם הוא כמות קלוריות זהה לקמח עם גלוטן, וכמו שלחם ללא גלוטן יכיל אפילו יותר קלוריות מלחם רגיל", המשיכה והסבירה, "המונח 'גמילה מגלוטן' כשיטת דיאטה עלול לבלבל ולגרום לחשוב שמזונות עם גלוטן מכילים יותר קלוריות, בעוד ההיפך הוא הנכון – מוצרים ללא גלוטן שמכילים תחליפים לקמח, כמו קמח שקדים, עלולים להיות משמינים יותר".

"חלק קטן מן האנשים שיש להם צליאק נמצאו רגישים לחומר אחר שיש בשיבולת השועל, ולאותם אנשים בלבד כדאי להימנע ממנה".

 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
15/01/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שיבולת שועל
שיבולת שועל  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris