כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם מי שבוחר בתזונה צמחונית חי חיים ארוכים יותר מאשר מי שאוכל בשר?
"במחקר שבדק את העניין, החוקרים אספו בעזרת שאלונים נתונים על יותר מ-70 אלף בני אדם, וחילקו אותם לחמש קבוצות בהתאם להרגלי התזונה שלהם: טבעונים, צמחונים למחצה, צמחונים שצורכים דגים, צמחונים שצורכים מוצרי חלב וביצים, וכאלה שאינם צמחונים כלל.
המעקב נמשך כ-6 שנים, ובמהלכו מתו 2,750 נבדקים. הסיכון למוות בקרב הצמחונים היה נמוך ב־12% בהשוואה לסיכון בקרב הלא-צמחונים. ההשפעה הייתה בולטת יותר בקרב הגברים: אצל גברים צמחונים נרשמה ירידה ניכרת בתמותה כתוצאה ממחלות לב וכלי דם.
הצמחונים נטו להיות רזים יותר, וגם עסקו יותר בפעילות גופנית, מה שבפני עצמו מפחית סיכון למחלות לב. גם עישון היה פחות נפוץ בקרב צמחונים. בנוסף, הצמחונות גורמת לאנשים לצרוך יותר ירקות ופירות, ופחות מאכלים מתועשים.
האם יש סיכונים בתזונה צמחונית או טבעונית? בתזונה כזו יש סכנת מחסור בויטמין B-12 ואנמיה, כי ויטמין זה נמצא רק במזון מן החי ובכמות מאוד קטנה גם בירקות מותססים".