ד"ר מאיה רוזמן

הזיתים השחורים

האם זיתים שחורים פחות בריאים מירוקים? • ד"ר רוזמן ניפצה עוד מיתוס והזהירה: "יש זיתים 'מושחרים', שקיבלו את צבעם השחור באמצעות חומרים מזיקים"


כמדי שבוע, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן עוד מיתוס מעולם התזונה, והפעם: האם לזיתים ירוקים וזיתים שחורים יש את אותו ערך תזונתי?

"הזיתים הם בעלי ערך תזונתי נפלא. הם עשירים בחומצה אולאית שנמצאת גם בשמן זית, ויכולה להפחית מחלות לב. יש בהם כ-150 קלוריות במאה גרם, כ-8 קלוריות בזית אחד. 

בגלל תכולת השמן שיש בהם, מבחינה תזונתית מתייחסים אליהם כמנת השומן של הארוחה - 7 זיתים במקום כפית שמן זית בסלט.

כאשר הזית נקטף, ועוד לפני שהוא מבשיל, צבעו הוא ירוק. אם הוא משלים את תהליך ההבשלה, צבעו סגול כהה. זיתים כאלה נקראים זיתים שחורים.

כדאי לשים לב לכך שקיימים גם זיתים 'מושחרים' - שקיבלו את צבעם השחור באמצעות כל מיני חומרים מזיקים כמו גופרת הברזל, ולכן הם פחות מומלצים מבחינה בריאותית".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
05/03/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


פינת המיתוסים
פינת המיתוסים  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris