כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: מהם היתרונות הבריאותיים של צריכת שקדים?
"בשקדים יש 50% שומן, יש בהם כמות עצומה של ויטמין E שהוא נוגד חמצון חשוב, הרבה ברזל, מגנזיום, אשלגן שדרוש לוויסות לחץ הדם, אבץ שדרוש למערכת החיסון ולפוריות, וגם סידן. בקיצור, מדובר ב'מזון-על'.
במאה גרם שקדים יש כמעט 600 קלוריות, ולכן מנת נשנוש בזמן דיאטה צריכה להיות 20 גרם, כלומר כ-15 שקדים.
במחקר שפורסם בירחון האמריקני לתזונה קלינית, בדקו כיצד צריכת 30 שקדים ביום משפיעה על רמות הכולסטרול הרע בדם ועל השומן בכבד. 51 משתתפים צרכו כל יום כ-30 שקדים במשך 6 שבועות, ו-56 משתתפים אחרים צרכו נשנושים אחרים. על פי התוצאות, צריכת השקדים תרמה להפחתה ברמות הכולסטרול רע והסיכון למחלות לב".