ד"ר מאיה רוזמן

חומוס - פחמימה או חלבון?

המאזין שאל על ערכו התזונתי של חומוס במסעדה • ד"ר מאיה רוזמן: "אפשר לאכול קטניות כתחליף לחלבון איכותי, וזה איכותי יותר אם משלבים אותו עם דגן"


המאזין אוהב לנגב חומוס במסעדות ורצה לדעת מה הערך התזונתי שלו והאם הניגוב עם פיתה אפילו מוסיף לערך התזונתי. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מה היתרונות של שילוב קטניות בתזונה ואפילו כתחליף לחלבון איכותי. עם זאת, היו לה גם בשורות טובות פחות: "הערך התזונתי של חומוס במסעדה יחסית נמוך, יש בו הרבה שמן והרבה קלוריות. לפעמים יש גם חומרים משמרים לפי התקן של משרד הבריאות. שים לב, צלחת חומוס לניגוב ללא הפיתה - מעל אלף קלוריות".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


מה הערך התזונתי של חומוס במסעדה?
מה הערך התזונתי של חומוס במסעדה?  |  צילום: מרים אלסטר/פלאש90
Paris