ד"ר מאיה רוזמן

אם אין קמח - נטחן קטנייה

המאזינה שאלה באילו סוגי קמח אפשר להשתמש כתחליף לקמח חיטה • ד"ר מאיה רוזמן הסבירה מה היתרונות התזונתיים של שימוש בקמח קטניות


המאזינה סיפרה שהיא משתמשת בקמת חומוס כתחליף לקמח רגיל ושאלה על קמחים אחרים שעשויים מקטניות. ד"ר מאיה רוזמן הסבירה לה: "בגלל טרנד ההימנעות מגלוטן, קמחי הקטניות הפכו לנפוצים יותר ואפשר למצוא אותם כמעט בכל סופרמרקט. יש להם ערך תזונתי טוב הרבה יותר מאשר לקמח חיטה - אינדקס גליקמי נמוך, משביע לזמן ארוך יותר, מכיל יותר סיבים תזונתיים, ברזל, ויטמינים ועוד. ומבחינת כמות קלוריות - בול אותו דבר". בהמשך שוחחו על דרכים להפחתת תיבול במלח. 

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
04/06/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


ד"ר מאיה רוזמן
ד"ר מאיה רוזמן  |  צילום: 103fm
Paris