ד"ר מאיה רוזמן

שיבולת שועל מלאה, בבקשה

האם שיבולת שועל להכנה מהירה היא בריאה פחות מאשר שיבולת שועל מלאה? • ד"ר מאיה רוזמן עם ממצאיו של מחקר חדש


כמדי שבוע, הציגה ד"ר מאיה רוזמן את ממצאיו של מחקר חדש, והפעם: האם כל סוג של שיבולת שועל הוא בריא, ומהם ההבדלים בין הסוגים השונים?

"לשיבולת השועל הערך הבריאותי הגבוה ביותר מכל הדגנים, בהשוואה לחיטה, שעורה או אורז. בשיבולת שועל יש הרבה חלבון, סידן, ברזל, ויטמינים ונוגדי חמצון. היא נספגת באיטיות כך שהיא גם מפחיתה סוכרת, משביעה לזמן ארוך, וגם מתאימה כארוחה לפני פעילות גופנית. נוסף על כך, הסיבים של שיבולת השועל יכולים לעזור להפחתת רמות הכולסטרול הרע בדם.

אבל האם כל שיבולת שועל טובה באותה מידה? מחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Nutrition השווה בין שיבולת שועל מלאה לשיבולת שועל להכנה מהירה. תוצאות המחקר הראו ששיבולת שועל מלאה גרמה לאנשים לחוש מלאים ולצמצם יותר את הצריכה הקלורית היומית שלהם, בהשוואה לאלו שצרכו שיבולת שועל להכנה מהירה.

בדומה לדגנים אחרים, היצרנים של הדייסות להכנה מהירה מסירים לפעמים את הסיבים התזונתיים כדי לשפר את המרקם ולגרום לצורך בבישול מהיר יותר. דבר זה עלול להפחית משמעותית את היתרונות הבריאותיים הקיימים במקור בשיבולת שועל".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
23/07/2021

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


שיבולת שועל מלאה, בבקשה
שיבולת שועל מלאה, בבקשה  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Images
Paris