האם יש באמת הבדל בטעם של סודה, קולה או בירה – בבקבוק זכוכית לעומת פלסטיק או פחית?
לפני כעשור, היה מחקר שמצא שהטעם של קפה שהוגש בכוס לבנה הורגש שונה מקפה זהה שהוגש בכוס דומה אך כחולה או בכוס שקופה צלולה וחסרת צבע.
טועמים ששתו מכוס לבנה חשו שהקפה חזק יותר מאלו ששתו בכוסות האחרות. במקרה זה ברור שההשפעה פסיכולוגית – אולי קפה נראה לנו כהה יותר כשהוא מוגש בכוס לבנה, ואז גם תחושת החוזק שלו גדלה בעינינו.
במקרה של סודה וקולה בבקבוק זכוכית או פלסטיק – יש הסבר מדעי, והתשובה פשוטה. הפחמן הדו-חמצני שמומס בקולה חודר בקלות רבה יותר מבעד לפלסטיק מאשר בעד לפחית אלומיניום, ושניהם חדירים לגז יותר מזכוכית. בנוסף, הפלסטיק עלול להתפרק לפעפע אט-אט לתוך המשקה, דבר שמשפיע כנראה על הטעם (בכמויות קטנות אלו כנראה אין לו השפעה בריאותית), וגם פחיות אלומיניום משפיעות על הטעם, מאחר שהאלומיניום מגיב קלות עם המשקה.
זכוכית, לעומת זאת, כמעט שאינה מגיבה עם חומרים אחרים, ולכן לא משפיעה על הרכב הנוזל בבקבוק.
לא יודעת מה איתכם, קניתי סודה בבקבוקי זכוכית שגם אקולוגיים יותר וגם פחות מזהמים את הסביבה, וכן, זה יותר טעים...