כמדי שבוע ד"ר מאיה רוזמן הביאה את המתכון השבועי, והפעם מתכון מושחת שיכול לעודד אותנו בזמן דיאטה, אז איך משלבים קינוח של אלפי קלוריות, גם כששומרים על התזונה?
"היום אני אשתף מתכון לקינוח מושחת. כל המרכיבים שלו עתירי קלוריות, ואם אחפש טוב אז גם אמצא כמה יתרונות תזונתיים: אחוז שומן גבוה זה אומר שהקינוח משביע לזמן ארוך, שהסוכרים ממנו נספגים לאט ולא קופצים בדם וגם, החלבה והשקדים מכילים חלבונים, סידן וברזל.
"האם זה פרפה? לא בטוח. לפי המילון בצרפת פרפה זה קינוח מוקצף שמבוסס על סירופ סוכר, ביצים ושמנת, בארצות הברית זה קינוח מוקצף שמכיל קצפת, ג'לטין, גרנולה וסירופים...
"אז אמנם אני משערת שמתכוני פרפה ידועים ונפוצים, אבל הנה עוד אחד מושחת במיוחד, וגם איך משלבים אותו בדיאטה:
אופן ההכנה.
מקציפים בכלי 2 מיכלי שמנת מתוקה לקצפת
מוסיפים פחית של 400 גרם חלב מרוכז
מאחדים באיטיות עם המיקסר
לאחר מכן מוסיפים 200 גרם שערות חלבה, 50 גרם שקדים גרוסים, ומאחדים לעוד כמה שניות בעזרת המיקסר.
מרפדים אינגליש ארוכה במיוחד עם נייר אפייה, יוצקים את התערובת ומקפיאים לכמה שעות לפחות, הופכים על מגש, מעטרים בחלבה נוספת או ריבת חלב.
אפשרות נוספת – לחלק לגביעים מראש, לעטר בשערות חלבה ושקדים שבורים... ולהנות בלי יסורי מצפון.
20 מנות/ פרוסות, 200 קלוריות למנה.
זה יותר מנשנוש ביניים בזמן דיאטה, אז אפשר קינוח כזה במקום 2 ארוחות ביניים, או בשבת. פשוט סופרים קלוריות של הארוחה הגדולה. מצמצמים קצת במשך היום, ומגיעים למשל ל-1700 קלוריות בנשים, וזה כדי לא לעלות ולא לרדת. לא צריך להקפיד על תפריט הדיאטה גם בשבתות.