כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן עם מתכון לסוף השבוע, והפעם: בורקס ספרינג רול טופו
חותכים לרצועות דקות:
1 זוקיני
1 גזר גדול
קוביית דלעת קטנה
פלפל אדום
אפשר להוסיף נבטים סיניים אם יש.
ומוסיפים: 150 גרם טופו חתוך לקוביות.
אופן ההכנה: מעבירים לקערה, שופכים על הירקות והטופו חומץ בלסמי, כף רוטב סויה, שום גבישי, כמה טיפות סוכרלוז נוזלי, כף רוטב צ'ילי מתוק. מערבבים ומשהים כרבע שעה לספיגת טעמים. לוקחים דף אורז קוטר 16 (הוא 15 קלוריות), מרטיבים בברז מים, מניחים על משטח, מסדרים קצת מן המילוי, מגלגלים ושמים על נייר אפיה בתבנית תנור. חוזרים על הפעולה עם עוד דפי אורז עד שנגמרת המלית, בערך 7-6 יחידות. מרססים בספריי שמן ומפזרים מעט צ'יה/שומשום/שומשום שחור ואופים ב-170 מעלות כחצי שעה.
כל יחידה שווה 50 קלוריות. לדברי רוזמן, אפשר לאכול ארבע כאלו ועוד סלט כארוחת ערב.