כמדי שבוע הביאה ד"ר מאיה רוזמן את פינת המיתוס, והפעם הפריחה את המיתוס על המאכל הצהוב והטעים - תירס. "תירס הוא הגידול החקלאי הכי נפוץ שיש כיום, אפילו יותר מחיטה ואורז. המקור שלו במרכז אמריקה, והראשונים שגידלו אותו לפני אלפי שנים היו שבט המאיה, של האינקס האינדיאניים".
"התירס נצרך טרי על קלחים, גרגרים מבושלים, בקופסאות שימורים, קמח תירס ומאכליו – מלאי, ממליגה, פולנטה, קורנפלור עמילן התירס, פופקורן...והוא גם המרכיב העיקרי בקורנפלקס המקורי.
"בקלח תירס בערך 150-200 קלוריות, בכוס תירס כ-100 קלוריות, והוא פחמימה - יחסית איכותית, עם כמות יפה של ויטמינים, מגנזיום ואשלגן.
"התירסים בקופסאות השימורים אינם מכילים חומרים משמרים, אבל בחלק גדול מהמוצרים יש סוכר ולכן הערך הקלורי עולה והערך הבריאותי יורד, בתירס "לייט" יש גם סוכר, בחלק מן המקרים, אבל פחות. לכן יש עדיפות לתירס קפוא, לכל מי שמחפש פתרונות מהירים.
"התירס אינו מכיל גלוטן ולכן מוצריו מתאימים לבישול, אפיה וצריכה גם בקרב הנמנעים מגלוטן. קורנפלור, עמילן התירס, אין סוכר ואין שומן, אבל גם אין סיבים תזונתיים וכמעט שלא ויטמינים, ולכן הוא פחמימה די "ריקה", שנותנת קלוריות אפילו יותר מקמח חיטה לבן.
הפופקורן, עשוי מזן מיוחד של תירס שמתפוצץ בחום, וכנשנוש יש לו לא מעט יתרונות – כל המינרלים והויטמינים שיש בתירס נשמרים, וגם הסיבים התזונתיים. הבעיה היא כמובן, תוספת השמן. בבית אפשר לשלוט על הכמות ואם עושים פופקורן במיקרו בכלי מיוחד שנועד לכך ללא שמן בכלל – ב 3 כוסות פופקורן יש כ-120 קלוריות וזה נשנוש דיאטה ברוב התפריטים.
"בקולנוע כמות השמן (הלא איכותי) שנשפכת למכשירים שם כל כך גבוהה, כך שהמנה הכי קטנה מכילה לפחות 500 קלוריות, הבינונית כבר 1000 קלוריות ויותר.
"ולסיום, תירס גמדי אינו פחמימה כמו תירס, הוא ירק. שמכיל רק 28 קלוריות במאה גרם. בקופסאות השימורים של התירס הגמדי, באופן מפתיע, כמות נתרן נמוכה מאוד עד אפסית. מה שאומר שתירס גמדי הוא נשנוש דיאטטי מושלם וחינמי".