ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בפינת המחקר לוויטמין K שחשוב לקרישת הדם שלנו: "הירחון האמריקני לתזונה קלינית בדק את השפעת תוספת ויטמין K על הסתיידות עורקים. זה תהליך שקורה מאוד לאט אז בחרו למחקר בחולי סוכרת כי אצלם ההסתיידות קורית הרבה יותר מהר. במחקר השתתפו 150 אנשים עם סוכרת שנתנו להם תוסף של ויטמין K לשלושה חודשים ובדקו את הסתיידות העורקים וגילו שהתוסף עזר להפחית את הסתיידות העורקים והסיכון למחלות לב".
אז מה זה ויטמין K? ד"ר רוזמן הסבירה: "ויטמין שחשוב לקרישת הדם שלנו אם יש פצע שלא נדמם הרבה כי זה סכנת חיים. ויטמין K דרוש ליצירת עצמות חזקות ולקליטת הסידן בעצמות וגם לקצב לב תקין. חוסר ויטמין K זה הרבה פעמים הפרעות קצב. הוא קיבל את שמו כי זה התחלה של המילה Koagulation כלומר קרישה. מי שיש לו קרישיות יתר ומקבל תרופות לדילול דם אומרים לו לבדוק שהוא לא אוכל יותר מדי ויטמין K ואצל אנשים אחרים צריך לבדוק שלא יהיה חסר".
איפה הוא נמצא? "בעיקר בירקות ירוקים – כרוב, תרד, ברוקולי, חסה. במאה גרם תרד יש פי 4 ויטמין K ממה שצריך ליום. בחצי צלחת ברוקולי כפול ממה שצריך ליום, והוא נוצר על ידי חיידקי המעיים שלנו. למי זה עלול להיות חסר? מי שיש לו הרבה שלשולים, לוקח אנטיביוטיקה, מי שסובלת מדימומים כבדים גם אם יש אוסטאופורוזיס כדאי לבדוק אם יש חוסר בתזונה ולמי שלא אוכל מספיק ירקות ירוקים זה הזמן לשפר".