ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על מתכון למוס תותים.
מצרכים:
3 חלבוני ביצה
חצי כוס סוכר, אפשר להחליף ב-10 שקיות סוכרלוז
סלסלת 350 גרם תותים
שמנת מתוקה לקצפת
2 כפות סוכר - אפשר להחליף בסוכרלוז
אופן ההכנה: מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר/סוכרלוז עד לקבלת קצף יציב וסמיך. חותכים את התותים, מוסיפים את התותים לחלבונים המוקצפים ומפעילים את המיקסר דקה נוספת עד שהתותים מתאחדים עם הקצף. מקציפים את השמנת המתוקה עם שתי כפות סוכר/סוכרלוז, מאחדים בין השמנת לחלבונים עם התותים, מחלקים ל-12 צלוחיות מוס ומעטרים בפרוסות תות.
בכל מנה יש בערך 133 קלוריות, מתאים כקינוח או כנשנוש ביניים גם בזמן דיאטה.