ד"ר מאיה רוזמן סיפרה על תולדות הקוקוס, וגם על יתרונותיו הרבים. "הקוקוס שייך למשפחת הדקלים, והוא אחד הוותיקים בהם. מאובנים של דקל קוקוס התגלו לפני יותר ממיליון שנה", סיפרה.
אז במה הוא מועיל לנו? "מי הקוקוס מכילים סוכר ומינרלים, שבבי קוקוס לבן משמשים לעוגות והם עשירים מאוד מאוד בברזל", אמרה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "שמן הקוקוס מכיל שומנים רוויים, אבל שונה משומן רווי שיש במזונות מן החי".
עוד אמרה: "בשנים האחרונות, בוצעו מחקרים רבים שניסו למצוא האם השומן שיש בקוקוס מונע מחלות לב או גורם להן. הנושא עדיין במחקר, והיום עדיין אין המלצה לשלב כל יום שמן קוקוס, אבל גם אין המלצה להימנע ממנו, אלא לשלב במידה נכונה".
בהמשך הסבירה על היתרונות של קמח קוקוס, בניגוד לקמחים אחרים: "קמח קוקוס מכיל 41% סיבים תזונתיים וזה המון, בהשוואה למשל לשיבולת שועל מלאה שיש בה 12% סיבים או קמח חיטה מלא עם 17%", והוסיפה כי "בקמח הקוקוס יש גם 21% חלבון".
ד"ר רוזמן המשיכה וסיפרה: "אפשר ליהנות מהיתרונות של הקוקוס וטעמו גם בזמן דיאטה, לא רק בעוגות ועוגיות, אפשר לשלב כפית קוקוס (שזה פחות מ-10 קלוריות) ביוגורט, או בדייסת שיבולת שועל".