ד"ר מאיה רוזמן

האם הסידן בגבינה צהובה נשאר גם בטוסט?

ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס, ואמרה: "הסידן לא נהרס בחום, אפשר לשרוף דברים עד אפר והסידן נשאר בכמות זהה"


כמו בכל שבוע, ד"ר מאיה רוזמן ניפצה עוד מיתוס ידוע, והפעם: האם טוסט עם גבינה צהובה, הורס את הסידן שבגבינה? התשובה היא לא. 

"גבינות צהובות הן מהמקורות החשובים והעשירים ביותר לסידן בתזונה שלנו, וכמעט שאין להן מזונות מתחרים בכמות סידן גבוהה", הסבירה תחילה ד"ר רוזמן, והוסיפה: "בפרוסת גבינה צהובה אחת יש כ-250 מ"ג סידן, שזה כרבע מהדרישה היומית המומלצת למבוגרים". לאחר מכן, היא הדגישה כי "כמות הסידן בטוסט או בכריך או בפיצה נשארת דומה לחלוטין לפני ואחרי החימום".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
18/02/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"הסידן לא נהרס בחום"
"הסידן לא נהרס בחום"  |  צילום אילוסטרציה: Ingrem Image
Paris