ד"ר מאיה רוזמן למאזינה שביקשה לדעת האם, ועד כמה אצות וטופו מאבדים מערכיהם התזונתיים באפייה או בישול.ולגבי הממתיק המלאכותי
המאזינה שיתפה כי היא אופה אצות ותהתה האם יש בכך פסול. עוד ביקשה לדעת האם טופו מאבד מערכיו באפייה או בישול, והאם עדיף להשתמש בממתיק המלאכותי אריתריטול או סוכרלוז.
ד"ר מאיה רוזמן: "ברוב המקרים אפייה או בישול פוגעים מעט במינרלים. ויטמינים כן נהרסים בחום. לגבי אצות, הן מכילות נוגדי חימצון למיניהם. הם לא נהרסים בחום ולכן את לא מפסידה הרבה".
האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
25/02/2022
ד"ר מאיה רוזמן  | צילום: 103fm