שקד מוסיף המון: ד"ר מאיה רוזמן הביאה את פינת המחקר, והפעם, "במחקר שפורסם בשנה האחרונה בירחון האמריקאי לרפואה, נמצא שתפריט דל פחמימות שהנשנושים בו הוחלפו לשקדים יעיל בהפחתת רמות הסוכר בדם וגם במניעת דיכאון, במיוחד בקרב אנשים עם סוכרת".
"במחקר חילקו אנשים עם נטייה לסוכרת לשתי קבוצות: אחת ביצעה תפריט דל פחמימות עם שקדים, למשך 3 חודשים, בקבוצה השניה ביצעו תפריט דל שומן שכן הכיל פחמימות, לתקופה דומה. לכל המשתתפים נבדקו מדדי דיכאון, רמות סוכר בדם וגם רמות המוגלובין A1C.
"לפי התוצאות התפריט דל הפחמימות שכלל שקדים כנשנוש ביניים – הפחית את הדיכאון, וגם שיפר את רמות הסוכר בדם. חשוב לציין ששקדים מכילים 50% שומנים איכותיים, 21% חלבונים איכותיים, וגם הרבה ויטמינים B, סידן, ברזל ומגנזיום.
"הם נחשבים לנשנוש נפלא וסופר-בריא, גם למי שבדיאטה, וגם למי שלא. 15 שקדים מכילים כ-120 קלוריות הם מנת ביניים אחת".