ד"ר מאיה רוזמן

"ויטמין C הוא שנהרס בצורה מאוד משמעותית"

המאזינה, שמרבה לאפות עם קמח שקדים, תהתה: "כמה הערכים התזונתיים נשמרים באפייה?" • ד"ר רוזמן הסבירה מדוע דווקא הערכים כמעט ולא נהרסים


המאזינה, שאוהבת לשלב במטבחה קמח שקדים, בין היתר, בעקבות צליאק ממנו סובל הילד שלה, ושאלה, עד כמה ערכיו התזונתיים של אותו קמח נהרסים או נשמרים באפייה.

ד"ר רוזמן הסבירה: "מה שנהרס בצורה משמעותית בחום, זה ויטמין C בעיקר", עם זאת ציינה: "הכמות של ויטמין C בשקדים ואגוזים היא זניחה. מה כן נשאר? ויטמין B, הוא לא מתפרק בחום, ולסידן ולברזל לא קורה שום דבר. את יכולה לחמם את זה בטמפרטורה של 300 מעלות, לא יקרה לזה כלום. החום לא משפיע על המינרלים, על ויטמין B, שזה המקור החשוב שיש בשקדים ובאגוזים, כמעט לא קורה לו כלום. ו-ויטמין C, אם הוא נהרס, זה לא משנה לנו. אנחנו אוכלים ירקות ופירות טריים לקבל ויטמין C".

עוד אמרה: "מבחינת הקמחים ללא גלוטן, אני חושבת שלקמח שקדים יש יתרון מאוד גדול בהשוואה להמון קמחים אחרים. יש את הקמחים הלבנים - קמח אורז לבן, קמח תירס, כל מיני דברים חסרי ערך תזונתי. יש את הקמחים מקטניות - קמח עדשים מקטניות, קמח אפונה מקטניות, קמח חומוס מקטניות, אבל הם לא מתאימים לדברים מתוקים. זה מצוין מבחינה בריאותית, יש בזה חלבונים וברזל, אבל זה לא מתאים. קמח שקדים, שהוא כן מתאים לדברים מתוקים, לדעתי, הוא הכי טוב מבין כל התחליפים לצליאק".

האמור באייטם זה מבטא את הדעה האישית של השדר/ת והוא אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ פרטני מבעל מקצוע המתמחה בתחום, ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה ושימוש שנעשים על בסיס התכנים המופיעים באייטם הינה באחריות המשתמש/ת בלבד.
11/03/2022

הצטרפו לערוץ הווטסאפ של 103fm


"ויטמין C הוא שנהרס בצורה מאוד משמעותית"
"ויטמין C הוא שנהרס בצורה מאוד משמעותית"  |  צילום אילוסטרציה: Ingram Image
Paris