כולנו היינו שם. בילינו עם חברה בבית קפה, הסתכלנו במבט חטוף על התפריט, ולבסוף - אחרי הרבה התלבטויות, בחרנו בסלט ירקות רענן ומזין. אז זהו, שלא. היום בפינת המיתוס, הפריכה ד"ר מאיה רוזמן את אחד המיתוסים החשובים הנוגעים לאכילה בחוץ, הלוא מדובר בערך הקלורי של הסלטים בבתי הקפה, שנראים תמיד בריאים ומלאים בוויטמינים.
"כשיוצאים לבית קפה או למסעדה, סלט הוא המנה הכי בריאה, אבל לא תמיד הכי דיאטטית. קינואה, חמוציות, אגוזים, קוביות בטטה, גרעינים, שמן זית, סילאן, כל אלו עלולים להפוך את הסלט למנה שמכילה יותר קלוריות מרביולי בשמנת", סיפרה.
בהמשך, הוסיפה: "סלט כזה יחד עם מנת לחם בצד, יכול גם להגיע גם ל־1,000 קלוריות שזה כמו שיש בתפריט דיאטה מאוזנת של יום שלם".