אוהבים לאכול בלילה? יושבים מול הטלוויזיה ואוהבים לנשנש? ד"ר מאיה רוזמן השיבה האם ארוחת לילה יותר משמינה? ועד איזו שעה אפשר לאכול בלילה. הגיע הזמן לעשות סדר בעניין.
היא אמרה כי, "אם אוכלים ארוחת ערב יחסית מוקדם, והולכים לישון מאוחר. אך טבעי שנהיה שוב רעבים. עדיף לאכול משהו קטן ולא לישון על קיבה ריקה, כי רעב מפחית את איכות השינה. בננה עם יוגורט, או כמה שקדים/אגוזים, או פרוסת לחם מלא עם גבינה צהובה... או כל דבר קטן אחר וקל לעיכול – יכול להשביע ואין בעיה עם צריכתו ממש לפני השינה.
המשיכה ואמרה, "אם תאכלו אלפי קלוריות בשעות הבוקר – תשמינו. עליה במשקל לא קשורה לשעה שאוכלים, אלא לכמה אוכלים – במשך היום כולו. מי שמפסיק לאכול בשעה מסוימת אכן יכול לחסוך מאות קלוריות של נשנושים מיותרים מול הטלוויזיה, אבל זה לא מבטיח ירידה במשקל וגם לא שיפור בריאותי - חשוב לבדוק את התזונה (ואת הקלוריות) במשך היום כולו ולא רק בשעה מסוימת.
בנוסף אמרה, "ארוחת ערב מלאה וכבדה, שמכילה חלבונים, שומנים וגם ירקות – קשה לעיכול ולכן עדיף לאכול אותה לפחות שעתיים שלוש לפני שהולכים לישון. הגוף לא מצליח לעכל ארוחה כבדה בשעות המאוחרות של הלילה וזה גורם לנפיחות, גזים, כאבי בטן ורפלוקסים. מיותר. ברוב המקרים עדיף לצרוך ארוחה כזו עד שעה 19.30".
"אם יש נטייה לסוכרת, על פי מחקרים יש חשיבות להקדמת ארוחת ערב, אפילו לשעה 18 אם אפשר- זה מאפשר ויסות טוב יותר של רמות הסוכר בדם. אבל גם במקרה זה, אם הולכים לישון מאוחר, ורעבים שוב– אפשרי לאכול משהו קטן, עדיף על בסיס חלבונים ושומן כמו יוגורט 3% ומעלה או 20 גרם אגוזים".