שבת המלכה בפתח: שבת הגיעה, וזה בדיוק הזמן למתכון טוב שיכניס אותנו אל השבת ברגל ימין. הפעם, הביאה ד"ר מאיה רוזמן מתכון ללביבות בטטה. מתכון מנצח שנכדה של המומחית אוהב במיוחד, ושיגוון לנו מעט את התפריט.
לוקחים בטטה אחת ענקית או 2 בינוניות - מקלפים, חותכים, מבשלים במי מלח, מסננים, מועכים לפירה, ומצננים (אפשר להכין את הפירה יום קודם לפני שבאים אורחים). מוסיפים לפירה: ביצה אחת, חצי כוס פירורי לחם (השתמשתי באלו ללא גלוטן כי כלתי צליאקית), מעט מלח, שום גבישי, מאה גרם מוצרלה מפוררת (אפשר להוסיף בולגרית 5%). בעזרת כף יוצרים לביבות על נייר אפיה, מרססים בספריי שמן, אופים כ־20 דקות ב־180 מעלות. אפשר להכין יום קודם ולחמם לפני שבאים.
שבת שלום!